Smartflower POP


Met de lancering van de Smartflower is er een nieuwe maatstaaf ontstaan in de efficiëntie van fotovoltaïsche opwekking. Waar de zogeheten dak- of veldopstellingen altijd last bleven houden van hun ligging ten opzichte van de zon, heeft de Smartflower de technologie om de zon te volgen en op deze wijze tot wel 60% meer rendement te halen uit haar fotovoltaïsche oppervlakte.

 

 

Uniek design, unieke technologie, voor elk huishouden
Bij het ontwerpen van het systeem is rekening gehouden met de energiebehoefte van het gemiddelde huishouden. Met een opbrengst van gemiddeld 4.000 kWh zorgt de Smartflower ervoor dat een gemiddeld huishouden dus “stroomneutraal” kan wonen.

Wakker wanneer u dat bent. Energie van de eerste tot en met de laatste zonnestraal
Wanneer ’s morgens de zon opkomt, ontplooit smartflower POP zich volledig automatisch. Hij richt zijn 18 m² grote zonne-energiemodulewaaier naar de zon en begint voor u stroom op te wekken – voor uw warme douche, uw verse koffie, de ontbijtradio. Doordat hij over 2 assen beschikt, draait de waaier in de loop van een dag met de zon mee.

Resultaat
De installatie begint er in vergelijking met statische dakinstallaties vroeger mee om precies de door u benodigde hoeveelheid stroom op te wekken. Ze handhaaft de stroomvoorziening gelijkmatiger en maakt ook nog efficiënt genoeg gebruik van de energie van de laatste zonnestralen om uw behoefte aan stroom vroeg op de avond te dekken. Pas dan wordt ze – opnieuw volledig automatisch – in haar veiligheidspositie opgevouwen.

Voor meer informatie download de brochure. Bekijk de werking van de smartflower in een 360 graden animatie.