Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen levert verschillende voordelen op. Het belangrijkste is de maandelijkse besparing op uw energierekening. Daarnaast zorgen zonnepanelen onder andere voor minder CO2-uitstoot, een schonere leefomgeving en een aantrekkelijk financieel rendement.

Het grootste voordeel van zonnepanelen ziet u direct terug op uw energierekening

De
VOORDELEN

Zonnepanelen zorgen voor een lagere energierekening

Zonnepanelen zorgen voor een lagere energierekening

Zodra de zonnepanelen zijn geïnstalleerd begint u namelijk direct met besparen. De kosten van zonnepanelen zijn eenmalig maar deze besparingen komen jaar na jaar terug. Een gemiddeld huishouden bespaart per jaar ongeveer € 400,- aan energiekosten. Met zonne-energie bent u minder afhankelijk van de energieprijs. Doordat zonnepanelen een vast percentage op je energierekening besparen zorgen ze voor zekerheid over uw maandlasten. Zonnepanelen wekken het hele jaar door elektriciteit op, ook als het bewolkt is en in de winter wordt er energie opgewekt.

Zonnepanelen leveren rendement op

Zonnepanelen leveren rendement op

Zonnepanelen verdienen zich steeds sneller terug. Zo was de terugverdientijd van zonnepanelen in 2008 nog 15 jaar. Tegenwoordig is de terugverdientijd enorm gedaald naar 8-9 jaar. Als u gebruik maakt van de btw-regeling of in aanmerking komt voor een subsidieregeling dan is de terugverdientijd zelfs nog lager. Zonnepanelen zijn steeds goedkoper geworden en de stroomprijs stijgt (de afgelopen jaren met gemiddeld bijna 5% per jaar).

A-kwalitieit zonnepanelen zijn bijna altijd onderhoudsvrij en hebben een levensduur van tussen de 30 en 45 jaar. Zodra de investering is terugverdiend profiteert u van gratis elektriciteit. Een gemiddeld huishouden bespaart per jaar ongeveer € 400,- aan energiekosten. Daarom is een investering in zonnepanelen  vergeleken met de rente op een spaarrekening vele malen aantrekkelijker. Het financiële rendement van zonnepanelen is jaarlijks zo’n 14% terwijl een spaarrekening hoogstens 2% per jaar oplevert.

Zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis

Zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis

Zonnepanelen voegen waarde toe aan uw huis. Door het plaatsen van zonnepanelen voldoet uw huis aan hogere eisen in de woningmarkt. Door de plaatsing van zonnepanelen stijgt het energielabel van uw huis. Wanneer een huis verkocht of verhuurt word moet er tegenwoordig een energielabel overhandigt worden. Met dit label word aangegeven hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger het huis, hoe lager de energierekening en hoe lager dus de maandlasten. Zonnepanelen zijn een duurzame investering en geven waardestijging aan je huis.

Zonnepanelen zijn goed voor het Millieu

Zonnepanelen zijn goed voor het Millieu

Terwijl de voorraad olie, kolen en gas langzaam opraakt maakt u met zonnepanelen gebruik van een gratis en onuitputtelijke energiebron; de zon. Hiermee wekt u uw eigen echte groene energie op. Zonne-energie is schoon en 100% duurzaam. Zonnepanelen verkleinen de CO2-uitstoot van uw huishouden. De energie van uw zonnepanelen hoeft niet meer door andere energiebronnen worden opgewekt die zorgen voor het broeikaseffect. Per vierkante meter zonnepaneel bespaart u jaarlijks zestig kilo CO2. De energie die nodig is om een zonnepanelen te produceren wordt al binnen één tot twee jaar terugverdiend. Bovendien kunnen zonnepanelen volledig gerecycled worden en materialen hergebruikt.

Wilt u vrijblijvend een advies op maat?