Rendement zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen hangt af van het percentage zonlicht dat wordt omgezet in elektriciteit. Voor het hoogste rendement bij zonnepanelen, draait het om kwaliteit panelen, vakkundige installatie, de juiste plaatsing en goede weersomstandigheden.

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van kwaliteit

Het uiteindelijke rendement van zonnepanelen is afhankelijk van vele verschillende factoren. Bij de installatie draait het om de hellingshoek, de dakrichting, de oppervlakte en de manier waarop de panelen op elkaar zijn afgesteld. Op gebied van weersomstandigheden spelen het aantal zonuren, temperatuur, schaduw en intensiteit van de zon een belangrijke rol. Hoe intenser de zon schijnt, hoe groter de opbrengst van de zonnepaneel. Afhankelijk van het type zonnepaneel, kan de opbrengst en daarmee het rendement groter zijn.

Vakkundige installatie voor hoog rendement bij zonnepanelen

De opbrengst van een zonnepaneelinstallatie is groter dan de investering. Na zes à zeven jaar heeft u de kosten voor de zonnepanelen terugverdiend. De panelen gaan tussen de dertig en veertig jaar mee en na een periode van vijfentwintig jaar loopt het rendement van tien zonnepanelen al op tot 25.000 euro. Er wordt verwacht dat de prijzen voor stroom blijven stijgen, wat de aanschaf van eigen panelen extra interessant maakt. Daarnaast heeft u bij aanschaf van uw zonnepaneelsysteem bij Solar-systemen.nl ook nog eens recht op subsidie.
Wilt u weten wat het rendement van uw zonnepanelen zou zijn? Solar-systemen.nl beschikt over ervaring en uitgebreide know-how om u op goed over het rendement van zonnepanelen te adviseren.

Meer weten over zonnepanelen en prijzen?

Bereken het aantal panelen dat op uw dak past met de zonnepanelen calculator, vraag een offerte op maat aan of bestel direct in onze webshop!