Zonnepanelen subsidie

Teruggave btw op aanschaf zonnepanelen

Doordat de Belastingdienst particulieren die (een deel van hun) opgewekte stroom aan het net leveren tegenwoordig als ondernemers beschouwt kunt u de betaalde btw terugkrijgen. Hiervoor moeten wel enkele administratieve handelingen gedaan worden maar het levert veel meer op als de eerder genoemde landelijke subsidie deed. Er is geen limiet gesteld aan het bedrag dat u terug kunt vorderen.

Het is ook mogelijk de btw door ons te laten terugvorderen en alle daar bij behorende zaken voor u te regelen. Meer informatie over de btw regeling en het terug laten vorderen door Solar-systemen vind u hier.

Groene lening

Er is ook wat financieel voordeel te halen met behulp van een groene lening, waarbij u korting krijgt op de rente voor een lening die wordt afgesloten om zonnepanelen te kopen. Die regeling geldt overigens ook voor andere energiebesparende maatregelen.

Een groot voordeel van deze financieringsvorm is dat de lening in box 1 valt en daardoor de rente fiscaal aftrekbaar is. Afhankelijk van de belastingschijf waarin u zich bevind kan dit u grote voordelen opleveren. De loopduur van de lening varieert van 5 tot 15 jaar. De rentes staan hier ook in vast en de lening is een annuïteitenlening. Wat betekent dat de gehele lening afbetaald wordt gedurende
de looptijd. Deze groene lening wordt u aangeboden in samenwerking met Greenloans.

Gemeentelijke subsidie

Sommige gemeenten hebben een eigen subsidiepot voor particulieren voor de aanschaf van zonnepanelen. Kijk op de website www.energiesubsidiewijzer.nl om erachter te komen of er in uw gemeente subsidie wordt verleent.

Wilt u vrijblijvend een advies op maat?